Segona edició del Festival Aglaia

Divendres 27 de maig 2022 | Sala Akelarre Port de Maó, Menorca

 

 

Comprar entrades

Aglaia Festival

L’Associació Clariana es complau en presentar la segona edició del festival Aglaia .

Aglaia va néixer l’estiu del 2019 amb l’objectiu d’oferir una plataforma d’exhibició a joves artistes i creadores femenines de l’escena balear.

En la seva segona edició l’Aglaia s’obre a totes aquelles dones músiques, intèrprets, compositores i/o arranjadores de qualsevol procedència amb l’única exigència de que la seva proposta no s’hagi estrenat a Menorca o, en haver-se estrenat, proposi alguna novetat en quan al repertori o la formació en la que es presenta.

Aglaia es compromet a oferir al públic menorquí qualitat, originalitat i varietat d’estils musicals en les propostes així com a tenir en compte sempre el talent femení balear, especialment el menorquí.

Aglaia es crea de nou com un esdeveniment vinculat al territori, tant en la seva localització com en les propostes musicals, posant en valor la idiosincràsia de la comunitat creadora, així com la singularitat arquitectònica i geogràfica.

Des de l’Aglaia considerem que la normalització de la visibilitat de les dones va de la ma del camí actiu per la sostenibilitat del planeta en que vivim, per aquesta raó en cada edició el festival sumarà noves complicitats amb agents actius en aquestes direccions i proposarà activitats facilitades per aquestes col·laboracions.

Finalment l’Aglaia cerca normalitzar la presència de dones creadores i facilitar a les audiències la descoberta dels seus talents i considera que el festival estarà justificat fins que la presència femenina als escenaris del nostre país arribi a la paritat.

Aglaia està dirigit a la població de Menorca així com als estiuejants i visitants de diverses procedències.

Artistes

Coneix els nostres artistes

Neus Ferri
Neus Ferri

Neus Ferri – veu i guitarra acústica
Lluís Gener – baix
Sergi Martín – guitarra
Josep Ruete – guitarra
Pere Moll – bateria

L’alcoiana Neus Ferri presenta a Menorca el seu nou treball discogràfic, Llar.
Llar és un viatge introspectiu a l’univers particular de Neus Ferri i alhora suposa una tornada als seus orígens en quant a temàtica i una evolució estilística cap a un so personal emotiu i intens.

Llar’ és sense dubte el disc més íntim que he tret fins ara. He passat una mica més de dos anys composant lliurement, sense idea de donar-li cap forma concreta i el que ha anat sorgint-me de dins ha sigut cantar-li a les coses i persones importants. En ‘Llar’ li cante a la meua família, als qui han estat abans i als qui vindran, a l’amor, a l’esperança, al dol, a la conducta humana i a la vida. És un disc sentit i sobre tot és una tornada a casa, tant pel que em porta emocionalment escriure i cantar en la meua llengua, com per l’auto-validació que per a mi ha suposat tot el procés. Em reconec i me n’alegre, soc i seré llar

Neus Ferri (Alcoi, 1984) ha treballat en gairebé tots els àmbits musicals possibles: des de la docència fins a la composició, passant per músic de sessió, musicals i corista d’altres artistes, i en tants estils musicals com permet la seva versatilitat vocal, aplaudida per la crítica i l’audiència. Es va donar a conèixer com a intèrpret a nivell estatal a través del programa “La Voz” a la seva primera edició a Espanya (2012) i del que va ser finalista. Neus va agafar llavors les regnes de la seva carrera en solitari i després de publicar el seu primer treball “Aquí me tienes” de la mà de Warner Music Spain i sota la producció de José de Castro (Jopi), va ser finalista als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2019 amb el seu segon disc d’estudi “Canciones de amor al odio”, editat al costat de Maldito Records i produït per Pachi García Alis. El 2020 publica el single “Sant Joan”, cantat íntegrament en valencià i llavor de ‘Llar’.

Lua
Lua

Lua son Sandra Sangiao i Annabel Villalonga, barcelonesa i menorquina…
Lua son fados, cançons d’arrel i de la terra, composicions pròpies…
Lua és un viatge íntim a través de la música
Lúa son cançons que arriben a l’ànima i l’acaricien i la remouen…
Sandra Sangiao és una enamorada dels viatges, les cultures, la música d’arrel, la veu i la vida.
Va estudiar cant modern a l’Aula del Liceu de Barcelona i té el grau superior de cant de l’Esmuc. Durant els seus últims set anys ha esdevingut una important protagonista de la música de l’est d’Europa amb la Barcelona Gipsy BalKan Orchestra, grup amb el que ha visitat escenaris i festivals de tota Europa i part d’Amèrica. Actualment està enfocada en el seu projecte d’acompanyament vital i vocal Voz Mágica, també a cantar i viatjar d’una altra manera, tornant a formats més íntims i propers.

Annabel Villalonga neix en una família vinculada a la música menorquina i d’arrel.  Comença a tocar el guitarró i a cantar des de molt petita i la música es converteix en el seu estil de vida. Va estudiar guitarra clàssica al Conservatori de Menorca i guitarra moderna a l’Aula del Liceu de Barcelona. Va formar part del grup s’Albaida amb una llarga carrera discogràfica i concerts internacionals. Actualment, té el duet Cala Joia, el sextet Figues d’un altre paner i entre d’altres acompanya a Sam Lardner amb qui  realitza llargues gires pels Estats Units. Annabel és compositora, arranjadora i productora.

Lua
Sandra Sangiao – veu
Annabel Villalonga – veu i guitarra

Ann Szostak featuring Manuel Álvarez
Ann Szostak featuring Manuel Álvarez

La veu jove i fresca d’Anna Szostak acompanyada del seu carisma i el contrabaix profund i experimentat de Manuel Álvarez presenten una proposta inusual i molt interessant.

Dues sonoritats contrastades s’entrellacen i complementen recreant paisatges de vegades comuns i altres, extrems.

Diversos punts de partida; jazz, soul, boleros, pop i altres que es despleguen amb la llibertat de moviment que permet una formació d’aquestes característiques, cercant constantment les essències i particularitats de les mateixes mitjançant el llenguatge propi d’ambdós artistes, dels seus bagatges respectius i cercant sempre l’emoció per transmetre-la amb sobrietat i atreviment.

Anna Szostak – Lituània d’orígens rus – tot i que va passar la major part de la seva infància a Polònia – prové d’una família d’artistes: la seva mare és actriu i el seu pare bateria de jazz. En aquest ambient musical va començar a cantar des de molt petita tot tipus de gèneres encara que sempre ha tingut una especial predilecció pel jazz. Arriba a Barcelona el 2011 on forma part de diversos  projectes musicals en les escenes de jazz, funk i blues de la ciutat; White Russian Duo, Solid Trio, Lazy Groove, entre d’altres. D’altra banda comença a treballar com actriu, mentre cursa els estudis de Llengües i Literatures Modernes a la Universitat de Barcelona. Fa 4 anys que resideix a Menorca on canta en diferents grups de l’illa com The Pink Tsunam y Anna Szostak Quartet.

 Manuel Álvarez toca el baix elèctric i el contrabaix. Es va formar al Taller de Músics de Barcelona i a l’ESMUC. La major part de la seva carrera ha estat vinculada al món del jazz tot i que ha fet moltes i variades incursions en altres gèneres. Ha tocat amb reconeguts artistes com Benny Golson, Frank Wess, Phil Woods, Jesse Davis, Scott Hamilton, Nicholas Payton, Ray Gelato, Ignasi Terraza, Susana Sheiman o la Barcelona Jazz Orquestra entre molts d’altres. Després d’una llarga temporada al Regne Unit recentment s’instal·la a Menorca a on toca amb Anna Szostak Quartet i Figues d’un altre paner, activitats que compagina amb els concerts i gires amb el grup britànic Ray Gelato & The Giants.

Entrada anticipada 12 € a taquilla 15 €

Programació

Obertura de portes 21h, inici dels concerts 21.30h

21:05
Presentació d’Aglaia2, Presentació GOB Menorca, Presentació Aglaya Huguet

21:30
Anna Szostak featuring Manuel Álvarez
22:00
LUA Annabel Villalonga, Sandra Sangiao
22:45
Neus Ferri presenta LLAR
24:00
Cloenda

On

Akelarre Restaurat &Live Music – Moll de Ponent, 41 Port de Maó
07701 MAO, ILLES BALEARS, ES

ELS NOSTRES

COL·LABORADORS