Figues d'un altre paner

Figues d’un altre paner revisa cançons que formen part del repertori tradicional menorquí, així com també de Mallorca, Eivissa, Catalunya i el País Valencià.

.

Figues d’un altre paner

Figues d’un altre paner revisa cançons que formen part del repertori tradicional menorquí, així com també de Mallorca, Eivissa, Catalunya i el País Valencià, i les adapta amb atreviment musical des de dues perspectives: la polifonia vocal i una harmonització i un tractament rítmic diferenciats. La instrumentació i arranjaments harmònics cerquen un estil propi i acurat, i exploren sonoritats especials i compassos rítmics diferenciats. Un altre element característic de la cultura pròpia que està present en el projecte és la glosa: la melodia de les porgueres, la tria de tonades i melodies que s’empren a les gloses, l’esperit subversiu en essència, la improvisació en el directe, la incorporació de gloses a les lletres de creació pròpia, la recerca literària de gloses escrites antigues…

D’altra banda, el repertori i la pròpia dinàmica de Figues d’un altre paner parteix d’una visió que considerem essencial: la transversalitat de les perspectives feministes. Des d’aquestes es demostra que històricament l’androcentrisme i el masclisme han impregnat les societats i tot el que se’n deriva, i la cultura popular i, en concret, el folk no en queda al marge. És per això que el grup manté una mirada crítica amb la realitat del folk menorquí i d’arreu, reflexionant entorn a aquells elements que representen violències i desigualtats. Proposa adaptacions i creacions a favor de la visibilització de les figures de les dones i el seu paper revulsiu, incorporant elements discursius nous i girs diferents en les històries heretades de la tradició. També reivindica i dona veu a figures femenines de la nostra història no prou reconegudes, així com fa un clam a la llibertat sexual i reivindica la diversitat de les identitats de gènere.

Estem en contacte

 

Share This